Lojistik ve Ulaşım

Bolu, Karadeniz Bölgesi’nin en batısında yer almaktadır ve batısında Düzce ve Sakarya, güneybatısında Bilecik ve Eskişehir, güneyinde Ankara, doğusunda Çankırı, kuzeyinde Zonguldak ve kuzeydoğusunda Karabük illeri bulunmaktadır. 

Ülkemizin ekonomik başkenti sayılan İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan ana ulaşım arterleri üzerinde ve neredeyse iki büyük metropolün ortasında yer alan Bolu bu konumu ile 3 saatlik mesafede 28 milyon kişilik bir pazara ulaşım imkânı sağlamaktadır. 

Bolu, uluslararası E-Yolu Ağı E-80 güzergâhı üzerinde yer almaktadır. E-80 Batı-Doğu referansında 5.600 km uzunluktadır ve batıda Lizbon, Portekiz’de başlayan doğuda İran girişinde Gürbulak sınır kapısında sona eren uluslararası bir otoyoldur. E-80 yolu Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden geçerek İran sınırında sona ermektedir. 

Denizyolu ulaşımında Bolu’ya en yakın limanlar 117 km mesafede bulunan Ereğli Limanı, 155 km mesafede yer alan Filyos Limanı ve 169 km mesafede olan Derince Limanlarıdır.  

Havayolu ulaşımı açısından Bolu’ya en yakın uçuş noktası 146 km uzaklıktaki Cengiz Topel Havalimanı’dır. Bununla birlikte Bolu sivil havacılık uçuşları için önemli iki önemli merkez olan Ankara Esenboğa Havaalanına 200 km, Sabiha Gökçen Havaalanına ise 226 km mesafede bulunmaktadır. Bolu ili jeo-stratejik konumuyla, ulusal ve uluslararası yük taşımacılığında önemli bir konuma sahiptir.